ZdjęcieNazwaOpisCena
Rosół Klasztornystaropolski na mięsie z wiejskiej kury, indyka, kaczki, gęsi i wołowiny na wywarze z warzyw podawany z domowym makaronem i mięsem12.00
Żur staropolskina domowym zakwasie z chleba razowego z białą kiełbasą, okrasą, chrzanem, warzywami, czosnkiem i majerankiem10.00
KISZCZOKżur staropolski z kaszanką z podrobami i okrasą, zaprawiany majerankiem i śmietaną12.00
Bograczkarpacka ostra zupa gulaszowa, wieprzowa z dużą ilością papryki, pomidorów i warzyw, całość dopełniają galuszki pływające w wywarze14.00
Barszcz Ukraiński z pampuszkamitradycyjna zupa kuchni ukraińskiej, na wołowinie podawana z tradycyjnymi bułeczkami (pampuszkami) z sosem czosnkowym i szczypiorkiem14.00
SOLANKAtradycyjna zupa kuchni ukrainskiej, niezwykle aromatyczna na wywarze z kilkunastu rodzajów mięs i wędlin z dodatkiem kiszonych ogórków14.00